İZMİR'DE YAPRAK CİĞERİN ADRESİ : KIRKPINAR LOKANTASI



Alsancak Kıbrıs Şehitleri caddesi üzerinde eski coco loko 'nun yerine açılan ışıl ışıl bir lokanta : Edirne Kırkpınar Lokantası..

Öğle yemeğini nerede yiyebilirim diye dolaşırken tesadüfen girip o olağanüstü lezzetteki yaprak ciğerini yedikten sonra da apar topar tanıtmak istediğim yer..

Ciğeri hemen her lokantada denemişliğim var.. Ama çok riskli bir üründür bu. Çok hızlı ağırlaşır. Günlük yapıp tüketmek gerekir. Taze olmalıdır ki, midenizi bozmasın. İçinde sinirler iyi temizlenmemişse ağzınızda sakıza dönüşüp; yutmakta zorluk çekeceğiniz bir işkenceye dönüşebilir.

Bu lokantanın yaprak ciğeri için şunu söyleyebilirim ki ; tam bir gurme lezzeti ve sunuşu idi. Hayatımda yediğim en lezzetli ciğerdi.

Püf noktası ise şu : sadece taze ciğer kullanıyorlarmış. Sızma zeytinyağında pişiriliyormuş. Yerli üreticinin yöresel etleri ve ciğerlerini sunuyorlar asla ithal et kullanmıyorlarmış. Tabakta duruşu bile iştah açmaya yetecek cinsten.. Çok zarif bir sunuşla önünüze geliyor. Ve ağzınıza attığınızda o lezzete büyüleniyorsunuz. .Evet ben daha iyisini hiç bir yerde yemedim. İncecik bir kesim, bildiğimiz cipsler gibi.. En ufak bir yağ kokusu yok, yanına koydukları soğan; yemeklik soğanlardan değil, acılık yok, şeker gibi.. Servisi yapan gençler çok zarif çok kibarlar ..

Sadece ciğer yok bu lokantada ; aslında burası sırf ciğerci değil ; adı üstünde Edirne Lokantası..

Ve en iyi tanıtımını Yönetici Şef Veysel Ekmen yapıyor..

"Bizde her şey sizin evde pişen gibi pişer. Parlak görünsün, ömrü arttırsın, daha lezzetli olsun diye yemeklerin içine katkı maddeleri, bunyon tozlar, Çin tuzları atılmaz. Margarin bizim mutfağa hiç sokulmaz. Konserveden yemek yapılmaz. Glikoz ile tatlandırılmaz. Tatlı sulansın diye katkı maddesi atılmaz. Yoğurdumuz ekşimesin, sulansın diye katkı maddeleri konulmaz, yoğurdumuz tezgahta hemen sulanır, akşamına kalsa ekşir, çünkü gerçek yoğurttur. İşin kolayına kaçmayız, el emeğimizi göz nurumuzu katarız yemeğin içine. Köftelerimiz elde teker teker yoğurulur. Sarmalarımız makinada değil elde teker teker sarılır. Zeytinyağlılarımız küçük tencerelerde ağır ağır pişirilir. Eğer taze ürün bulamazsak o gün o yemeği yapmayız. Burası özenle yemek pişiren, ev mutfağıdır, pişen her yemekte adımız vardır."

İstanbul'da bir çok noktada hizmet veren bir lokanta burası; İzmir'deki yeni ve tek adresi ile hak ettiği ilgi ve alakayı fazlası ile göreceğini tahmin ediyorum..

Burası Alsancak Kıbrıs Şehitleri'nin en lezzetli lokantası çünkü..

0 yorum:

Yorum Gönder

Facebook Sayfam

Çok Okunanlar

Twitter Akışı

Rastgele